Utvecklingen av solceller i Sverige

Idag kan du knappast gå ut utan att se solpaneler glänsa på tak på såväl villor som stora lägenhetshus och industribyggnader. Utvecklingen av solenergi har gått framåt med stormsteg. Om du är fastighetsägare kanske du har funderat på att själv installera en anläggning.

Fördelarna med egen solenergi

En solcellsanläggning ansluts vanligtvis till elnätet och till den elleverantör du köper din el av. Därför behöver du inte oroa dig över att vara utan el under mindre soliga perioder, utan har alltid en backup från din leverantör. Dessutom kan du dra fördel av att producera din egen el. När solcellerna producerar mer energi än vad du behöver kan du sälja vidare överskottet till leverantören. Du kan alltså även tjäna pengar på dina miljövänliga solceller!

Att installera solceller

Om du inte tidigare har använt solenergi till din fastighet kanske jobbet att installera känns stort. Som tur är finns det hjälp att få. På den här sidan kan du få assistans och råd från början till slut! Ta hjälp av experter som vet vilken lösning som passar din fastighet bäst och få hjälp med installation samt med hur din nya anläggning fungerar. Till sist kommer du få en ny elmätare från din elleverantör så att de kan se hur mycket el du säljer vidare till dem.