Starta aktiebolag

Att starta ett aktiebolag kan kännas krångligt och svårt, men det behöver inte vara särskilt komplicerat. Det gäller bara att veta var man ska leta efter lämplig information. Du kanske ska starta en helt ny verksamhet eller så är det dags för att utveckla en redan befintlig.

Hos Bolagsverket finns den fakta du behöver och du kan läsa vilka steg som krävs vid bildandet av ett aktiebolag, exempelvis att du investerar minst 50 000 kronor i aktiekapital för privata aktiebolag.

Köpa lagerbolag

En enkel lösning för dig som vill starta ett aktiebolag är att köpa ett lagerbolag. Via Bolagsbutiken kan du köpa ett lagerbolag till marknadens bästa villkor, och fördelarna med ett lagerbolag är bland annat att det är ett snabbt och effektivt sätt att starta upp din verksamhet. Du behöver inte gå igenom alla steg i processen och vänta på att Bolagsverket ska registrera ditt bolag. Dessutom slipper du en stor del av all övrig administration – den är redan omhändertagen av Bolagsbutiken. Lagerbolaget är ett helt vanligt aktiebolag som är registrerat med syftet att säljas vidare, och någon verksamhet har aldrig bedrivits inom bolaget.

Ta som exempel att du är intresserad av teknik och bygg och har kommit på en strålande affärsidé som du vill omsätta i praktiken via en verksamhet. Du har funderat igenom vilka olika bolagsformer som finns och kommit fram till att du vill starta ett aktiebolag. Kort sagt behöver du då besluta om starten, eventuellt ihop med andra stiftare, och sedan upprätta en stiftelseurkund. Därefter tecknar du och betalar aktierna för att sedan skriva under stiftelseurkunden, följt av anmälan och betalning av avgifter till Bolagsverket. Bolagsverket registrerar därefter företaget. Hela processen kan ta olika lång tid, men om du istället väljer att köpa ett lagerbolag har du sparat in både tid och administration och kan köra igång och jobba med ditt bolag redan samma dag.