Skydda ditt hus

Sommaren är en årstid då många lämnar sina hus obevakade under en längre tid. Man åker på semester, hälsar på släktingar och huset är då ett hett mål för många tjuvar .Vi ska därför titta på olika sätt du kan skydda dig så att du slipper påhälsning från dessa tjuvar.

Vi börjar med de tunga och mer handfasta tipsen. Att investera i en rejäl dörr och bra lås på fönster kan hålla vissa tjuvar ute. Det är bra försäkring för dig som vill hålla klåfingriga typer ute från ditt hus. En ny dörr är därför en smart investering.

Det finns också en rad smarta tips för dig som du kan använda dig av. Undvik till exempel att förvara värdesaker i hallen. Det är en väldigt vanlig placering och om tjuven skulle lyckas ta sig in är det ju dumt att ha sakerna där hen förväntar sig. Undvik också att ha stegar och liknande framme. Dessa är perfekta för tjuven att ta sig in med.

Om du ska bort under en längre tid (solsemester till exempel) är det smart att inte skriva om detta på sociala medier. Du vet aldrig vem som läser. Det är därför bättre att lägga upp bilder från resan när du kommer hem.

Det kan vara bra att vara lite misstänksam mot människor i din närhet som du kommer i kontakt med. Du behöver inte berätta för kassören på ICA varför du köper solskydd och det är inte nödvändigt att säga till den där föräldern på skolan att hela familjen ska vara borta en vecka. Försiktigheten främst!