Hus som behöver dräneras

Letar ni efter hus, men köpet faller på att de flesta behöver dräneras. Fukt i källaren avskräcker de flesta köpare och det är ett mycket vanligt problem på äldre hus. Vare sig du köpa hus eller sälja ditt hus ska du ha koll på källaren. Om du ska sälja ditt hus höjer du värdet på det om du nyligen har dränerat. Har du hittat drömhuset men det behöver dräneras går det att göra det utan att varken gräva eller dränera. Förr betydde en dränering av huset ett mycket tidsödande och kostnadsfullt arbete. I dag finns dock metoder som både går snabbare och är mer prisvärda.

Hur går det till?

Det går att få torrt i källare utan att dränera hus och det på relativt kort tid, med en permanent lösning. På en månad kan källarväggarna torka ut med detta system. Istället för att dränera på traditionellt vis erbjuds ett både energisnålt och kostnadseffektivt system med 20 års garanti. Du får ett märkbart resultat redan efter 30 dagar och efter tre månader har fuktnivån sjunkit med 30 procent.

Du behöver inte gräva

Det blir ingen åverkan på trädgården eftersom det inte behöver grävas. Allt arbete görs i källaren. En fuktmätning avgör vilka åtgärder som behövs och därefter monteras elektroder in i väggarna. Det är en mycket effektiv lösning som gör luften bättre och systemet får fukten att vandra ut i marken igen, där den hör hemma. Inga kemikalier används och du kan känna dig helt trygg med detta system. När väggarna väl har torkat hindras fukten från att tränga in i väggarna igen.

Tillbaka till 70-talet

Varför inte inreda en mysig gillestuga i källaren när du väl har fått ordning på fukten. På 70-talet var det trendigt att ha ett vardagsrum i källaren. Ofta var det tegelväggar och en eldstad och här satt man och myste på kvällarna. Ett hobbyrum och en bastu var också vanligt att man hade på källarplanet.