TB Konstruktion http://tb-konstruktion.se Teknik - System - Elektronik - Produktion - Support Mon, 07 Nov 2022 10:30:37 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Utvecklingen av solceller i Sverige http://tb-konstruktion.se/utvecklingen-av-solceller-i-sverige/ Tue, 26 Jul 2022 03:00:00 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=378

Idag kan du knappast gå ut utan att se solpaneler glänsa på tak på såväl villor som stora lägenhetshus och industribyggnader. Utvecklingen av solenergi har gått framåt med stormsteg. Om du är fastighetsägare kanske du har funderat på att själv installera en anläggning.

Fördelarna med egen solenergi

En solcellsanläggning ansluts vanligtvis till elnätet och till den elleverantör du köper din el av. Därför behöver du inte oroa dig över att vara utan el under mindre soliga perioder, utan har alltid en backup från din leverantör. Dessutom kan du dra fördel av att producera din egen el. När solcellerna producerar mer energi än vad du behöver kan du sälja vidare överskottet till leverantören. Du kan alltså även tjäna pengar på dina miljövänliga solceller!

Att installera solceller

Om du inte tidigare har använt solenergi till din fastighet kanske jobbet att installera känns stort. Som tur är finns det hjälp att få. På den här sidan kan du få assistans och råd från början till slut! Ta hjälp av experter som vet vilken lösning som passar din fastighet bäst och få hjälp med installation samt med hur din nya anläggning fungerar. Till sist kommer du få en ny elmätare från din elleverantör så att de kan se hur mycket el du säljer vidare till dem.

]]>
Arbetskläder för dig som arbetar som snickare http://tb-konstruktion.se/arbetsklader-for-dig-som-arbetar-som-snickare/ Fri, 04 Mar 2022 10:15:05 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=374

Om du arbetar som hantverkare eller snickare, vet du säkert hur viktigt det är att använda bra och skyddande kläder. Ett arbete som kräver mycket material, tunga lyft och användning av maskiner kräver även ett bra skydd. Plaggen ska även vara bekväma så att du inte förhindras från att göra ett så bra jobb som möjligt.

Skydda din kropp

Kläder till snickare behöver även vara praktiska. Du använder mycket material som till exempel pennor, skruvar och bultar. Ofta är det smidigt att ha nära till hands så att du kan lägga allt fokus på jobbet. Snickarbyxor har därför mycket fickor och fack till allt du kan tänkas behöva.

Inte nog med att kläderna är praktiska, de fungerar även som skydd till din kropp. Du behöver ibland ha handskar, munskydd och skyddsglasögon, samt att du behöver bra skor. Det är viktigt eftersom du spenderar mycket tid ståendes eller gåendes samt att du kan tappa eller trampa på skruvar och spikar. För att du ska kunna vara så bekväm som möjligt, skyddad och praktisk, är det viktigt med bra arbetskläder. Du kan shoppa i en onlinebutik för att hitta ett brett utbud av kläder som passar dig och dina behov.

]]>
När du genomför stambyte i fastigheten http://tb-konstruktion.se/nar-du-genomfor-stambyte-i-fastigheten/ Fri, 17 Dec 2021 19:38:34 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=352 När vi talar om konstruktion så är verkligen stora byggnader något som ingår i det facket. Här handlar det om komplicerade ritningar som i slutändan skapar en funktionell fastighet där flera familjer kan bo. Något annat som ingår i konstruktion är ett stambyte.

Här ska alla du byta ut alla de gamla rören, och ersätta dem med nya. Många gånger har de under åren även skapat ny teknik sedan den gamla rörinstallationen. Något som gör att nya smarta konstruktioner kan ge bättre funktion i fastigheten. Vidare kan du läsa om lite du har att tänka på vid stambyte.

Att tänka på inför ett stambyte

Det mesta jobbet som har att göra med ett stambyte, är det som sker innan det fysiska arbetet tar vid. Här kan det många gånger handla om mellan 1 – 2 år av planering. Under den tiden är det mycket information att behandla både för de boende och en fastighetsägare.

I och med det är det viktigt att ha många och tydliga informationsmöten. Det blir grunden i arbetet. Något som gör att alla sedan förstår hur de måste agera under det fysiska arbetet. Allt det kan en erfaren byggkonsult hjälp dig som är fastighetsägare med.

]]>
Användbara produkter inom verkstad och industri http://tb-konstruktion.se/anvandbara-produkter-inom-verkstad-och-industri/ Fri, 17 Dec 2021 19:33:43 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=350

Oavsett om du bara har ett garage där du utför lite reparationer på din vänner och bekantas bilar, eller om det gäller ett större företag. Här vet alla att de behöver bra verktyg för att utföra sina arbeten. Är det då så att du kan hitta kvalitetsverktyg till bra priser är det ännu bättre.

Det mesta av det du behöver går idag att beställa via nätet. När det gäller verktyg kan du exempelvis klicka dig vidare här. På så sätt står du direkt inför ett stort utbud av verktyg som passar många verksamhetsområden.

Verktyg för konstruktion

Att vara verksam inom konstruktion kan betyda många olika saker. Det första vi tänker på är dock byggbranschen. I det fallet handlar det om att dagligen jobba med att bygga hus. För att kunna göra det effektivt behöver du verkligen bra verktyg med hög kvalitet.

Något du alltid ska kontrollera är att alla verktyg håller den säkerhetsklass som lagen säger att de måste hålla. Det speciellt om det handlar om verktyg du kopplar till elnätet. De måste då alltid vara CE märkta och vidare också uppge information om hur mycket energi de drar. Med andra ord ska du alltid välja verktyg av kända fabrikat för allt inom konstruktion.

]]>
Behovet av kompetens inom digital marknadsföring http://tb-konstruktion.se/behovet-av-kompetens-inom-digital-marknadsforing/ Fri, 17 Dec 2021 19:29:11 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=348 Idag sker mycket digitalt, inklusive marknadsföring. Därför ökar även behovet av människor som har kompetens inom det. Av detta skäl har det under åren dykt upp marknadsbyråer som fokuserar på just digital marknadsföring. Digital marknadsföring är all den marknadsföring och reklam som sker digitalt. Detta till skillnad från traditionell marknadsföring som finns i till exempel tidningar. 

Varför digital marknadsföring

Digital marknadsföring är som tidigare nämnt all den marknadsföring som sker digitalt och online, exempelvis via sociala medier eller annonser på hemsidor. Varför vill du då använda digital marknadsföring? Enkelt, det finns många fördelar med att finnas online. Bland annat är det i många fall billigare för dig som företagare, eftersom inlägg på sociala medier inte kostar mer än tid. Dessutom kan du få ett garanterat antal personer du når om du ändå väljer att betala för annonsering. Som en extra bonus leder det till en ökad kundkontakt och relation, då dina kunder kan nå dig via diverse chattfunktioner och kommentarer.

Kompetens

För att göra det enklare för dig bör du därför anställa någon med kompetens. Som tur är finns det många byråer som är fokuserade på just digital marknadsföring och mer än gärna hjälper dig.

]]>
Märkning av produkter hos tillverkande företag http://tb-konstruktion.se/markning-av-produkter-hos-tillverkande-foretag/ Fri, 17 Dec 2021 19:25:02 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=346 Domino Sverige levererar industriella skrivare för märkning och kodning. Med förstklassiga system som används i många olika branscher inom märkning. Därmed finns det möjlighet till att spara tid, förenkla hantering och förbättra arbetsmiljön. Företaget erbjuder bland annat en tjänst som de kallar ”Special solutions”. Det betyder bland annat att de erbjuder en behovsanalys, för att kunna designa och konstruera efter enskilda önskemål. Lyhördhet och en strävan efter förbättring bildar en balans mellan förväntning och krav, samt resurser och för handlingsutrymme.

Servicekontor över hela landet

Som rubriken lyder, innebär det att det är möjligt att nå ut till hela 90% av kunderna inom två timmar. På huvudkontoret i Linköping finns det ett komplett reservdelslager. Företaget erbjuder lösningar med anpassningar som då kan tillgodose kundens individuella behov.

Expertis

Med kompetenta medarbetare och välutbildad personal finns kapacitet till utvecklingen för hållbarhet. Tillsammans med en vilja att ständigt förbättra verksamheten och hög miljöprestanda för anställda ger det våra produkter ett högkvalitativt resultat. Med ambition om en fantastisk arbetsplats och även med den bästa lösningen för kunden, finns det därmed en garanti för ett professionellt bemötande som uppfyller alla önskemålen. Allt detta samtidigt som vi tar hänsyn för vårt stora samhällsansvar. EcoVadis 21 ger oss för närvarande silverstandard för vårt arbete med det sociala ansvaret (CSR).

]]>
Få bättre likviditet i företaget http://tb-konstruktion.se/fa-battre-likviditet-i-foretaget/ Fri, 17 Dec 2021 19:22:26 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=344 De flesta företag har någon gång problem med likviditeten. Kanske är det lågsäsong, kanske har företaget stora kostnader som måste betalas innan intäkterna kommer in på kontot eller så kanske företagets kunder är sena med betalningarna. Oavsett anledning är det viktigt att snabbt få ordning på likviditeten för att inte äventyra företagets ekonomi.

Hur förbättra likviditeten?

Ett vanligt sätt att förbättra likviditeten i företaget är att öka rörelsekapitalet genom att låna pengar. Här följer några olika alternativ till finansiering;

  • Fakturaköp/belåning – möjliggör för företaget att få pengar för fakturorna direkt när de ställs ut. Perfekt för företag vars likviditetsproblem är konstanta över tid.
  • Företagslån – en större klumpsumma pengar som sedan amorteras av, vanligtvis under ett till två år. Passar bra för att lösa tillfälliga likviditetsproblem.
  • Checkkredit/kreditlina – gör det möjligt att låna pengar löpande upp till ett viss limit. Fördelen är att ränta endast behöver betalas för pengarna som faktiskt används. Nackdelen är att det främst är traditionella banker som erbjuder checkkredit vilkas krav på kreditvärdighet är svåra för småföretag att leva upp till.

Oavsett vilken typ av finansiering du väljer är det viktigt att jämföra räntor och andra villkor hos olika aktörer. Idag finns flera webbsidor som hjälper dig med just detta. Klicka dig vidare online!

]]>
Att arbeta med virke http://tb-konstruktion.se/att-arbeta-med-virke/ Fri, 17 Dec 2021 19:17:40 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=338

När du bygger är virke ett av de viktigaste materialen, eftersom du använder det till så mycket under hela byggprocessen. Du behöver också vara noga med kvaliteten eftersom den avgör vad och hur du som är möjligt att bygga.

Det är mängden, placeringen, storleken och typen av de kvistar som bestämmer kvaliteten på virket. Det är alltid en kvalitetskontrollant som bedömer kvaliteten. Lär er mer på nätet.

Dynalyse

Det är viktigt att ha fokus på virke med riktigt bra kvalité, det har företaget Dynalyse som du hittar i Partille. De utför hela sorteringsprocessen i de nordiska länderna för att kunna säkerställa en hög kvalitet.

Dynalyse startades för omkring 25 år och arbetar idag i stort sett med endast egenutvecklade produkter vilka just nu dessutom används i 12 olika länder.

Många av de företag som samarbetar med Dynalyse finns i exempelvis Australien, Japan och Nordamerika.

Hållfasthet

Medarbetarna på Dynalyse använder sin kunskap och erfarenhet när de sorterar på virkets hållfasthet. Faktum är att medarbetarna utför mätningarna under hela produktionslinjen, helt från det nyss sågade virket till den färdigtorkade slutprodukten. Finna Group bedriver sin verksamhet runt om i hela världen och de finns representerade inom hundratals olika industrier.

]]>
Behovet av olika verktyg http://tb-konstruktion.se/behovet-av-olika-verktyg/ Thu, 10 Dec 2020 09:42:35 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=332 verktyg Oavsett om man håller på hemma eller har ett yrke så kan behovet av olika verktyg finnas. Vissa yrken kanske kräver mer verktyg och maskiner än andra. Och om man håller på hemmavid och renoverar mycket så finns behovet av bra verktyg för att kunna utföra det arbete som krävs. Idag så är det mycket enklare då vi handlar det mesta online. Leta upp de verktyg och maskiner som du har ett behov av och beställ de redan idag. På ett par dagar så har du grejerna hemma och kan sätta igång med din renovering eller vad du nu håller på med. Som företag så är det viktigt att de anställda har det som krävs för att kunna genomföra sitt yrke. Det gäller att se till så att det finns de maskiner och verktyg som behövs men också förbrukningsmaterial som skruv, spik och annat som arbetet kräver. Som företag så kanske du gör större beställningar än vad en privatperson gör. Men det är dock viktigt att man hittar en leverantör som man litar på och som har priser som kan konkurrera med andra. Se till att ni köper de verktyg och maskiner som gör arbetet enklare och kanske till och med snabbare. Med bra maskiner så kan arbetet gå snabbare, ni hinner med mer arbete och företaget tjänar mer pengar.

]]>
När det otänkbara händer http://tb-konstruktion.se/nar-det-otankbara-hander/ Mon, 26 Oct 2020 10:58:27 +0000 http://tb-konstruktion.se/?p=325 vattenskada

Ibland så kan det ske saker som man helst skulle vilja slippa. Det kan vara att det blir översvämning i en källare som ställer till stora problem och som måste åtgärdas omgående så det inte blir några större skador.

Det kan även vara andra saker som man upptäcker på sitt hus och som man behöver få hjälp med sanering och liknande. I vissa lägen kan man stå ganska handfallen och när det otänkbara händer så bör man få hjälp omedelbart så inget värre händer. Om det är ett läckage så gäller det att stänga av vattnet så det inte blir en större skada än det kanske redan gjort. Som husägare så kan det vara bra att veta var man stänger av vattnet in till huset. Se till så att alla i familjen har koll på detta.

Man är aldrig förberedd på om det händer något utan det gäller att man vet hur man ska hantera detta på bästa sätt. Som husägare så får man vara beredd på mycket. Självklart så ska man inte gå omkring och tro det värsta hela tiden. Den mesta av tiden så är det något alldeles underbart att få bo i ett eget hus med allt vad det innebär. Men det gäller att veta att olyckor kan hända och det gäller att underhålla sitt hus så kan riskerna minska för att det ska hända något oförutsett.

]]>