Bostads- och fastighetsskötsel

Som ägare av bostad eller fastigheter så gäller det att sköta om det man äger. Det kan gå snabbt att något går fel och kostnaderna stiger i höjden än om man hade haft ett stadigt underhåll av bostaden eller fastigheten. Som företag så kan det vara bra att skaffa sig avtal med fastighetsskötare om man inte anställer en själv som sköter fastigheten. Denne kan dock inte göra allt själv.

Skötsel av Vatten, Värme och Sanitet

Skapa de rutiner som behövs för att kolla upp om olika delar i en fastighet. Vatten och avlopp är del där man kan vara tvungen att koppla in utomstående företag som exempelvis Inlandsluft som trots sitt namn nu utökat med VVS montörer. Skulle det upptäckas något fel med avloppet eller en droppande kran så kanske man kan tillfälligt lösa problemet men i de flesta fall så är det viktigt att någon kunnig VVS:are kommer och tittar till det så det inte blir något värre.

Kalla in elektriker

Om det är något som rör det elektriska i bostaden eller fastigheten så är man tvungen att koppla in en elektriker. Allt som har med starkström att göra får man inte befatta sig med som lekman. Dels så kan det vara livsfarligt om man skulle koppla fel och få ström i sig och sedan försäkringsmässigt så måste elen vara fackmannamässigt utfört och underskrift av ett företag inom elbranschen för att det ska vara riktigt gjort. Byta glödlampor och andra lättare saker som har med el att göra kan man göra själv.