Besöka sommarstugan

Nu när semestern är i full gång är det många som väljer att åka ut till sommarstugan för att komma ifrån stan och njuta av naturen, det enkla livet. Var det några månader eller ett år sedan du var där sist, finns det några saker att se över innan du slappnar av helt: 

  1. Avlopp – har ni avlopp i stugan är det vanligt att få stopp i rören när det står oanvänt i flera månader och speciellt under vintern. Ett mindre stopp kan du lösa själv med rensband eller sugpropp men större och återkommande stopp behöver tillsyn av ett proffs.
  2. Taket – det kom ofantliga mängder snö denna vinter och många hus, ladugårdar och stugor tog skada. Undersök taket noggrant, ersätt nedrivna takpannor och laga eventuella hål i takplåten.
  3. Grunden – hur ser husgrunden ut? Är det torrt och svalt under huset eller känns det fuktigt och blött? En bra och torr grund håller huset friskt men om det varit översvämningar i området kan grunden ha legat fuktig i flera veckor. Undersök syllen och ta gärna med en fuktmätare för att kontrollera att ingen fukt har trängt in i huset.
  4. Fönster – starka vindar och en stuga i skogen kan betyda några krossade fönsterrutor. Det är faktiskt enkelt att laga själv, det kan vara en fin syssla att göra under en skön sommardag. Plocka ut det skadade fönstret och måtta för att få en ny ruta av en glasmästare.